Играчите на Олимпик Марсилия записаха важна победа в битката си за преследване на място в Европа за новия сезон. Те надделяха на "Стад Велодром" с 2:0 над гостите от Гингам и до последно ще се борят за квотата. 

Бафетимби Гомис отбеляза първия гол в мача, а напусналият със страхотен скандал Уест Хем Димитри Пайе се разписа за 2:0 и оформи победата за тима си. Това беше първият му гол след повторното завръщане в Олимпик. 

Макар домакините да започнаха по-активно мача, първият шанс беше за Гингам в 12-та минута. Тогава обаче ударът на Янис Салибур не намери целта и статуквото се запази. Марсилци отвърнаха с положение пред Пайе, но и той не беше точен в 24-та минута. 

Малко след това обаче Олимпик откри с попадение на Бафетимби Гомис, при което обаче останаха съмнения за засада. Флориан Товен напредна по фланга и намери Морган Сансон, който центрира към далечната греда към Гомис. Той се разписа, но повторенията показаха, че може би е със сантиметри в засада. 

До почивката повече голове, а и чисти положения, освен ако изключим едно изпълнение на Пайе, нямаше и логично почивката дойде с гол аванс на домакините. През второто полувреме те изпуснаха отрано да приключат интригата след пропуски на Товен и Гомис. 

Все пак всичко приключи в 76-та минута, когато Пайе се разписа за първи път след завръщането си във Франция, а беше точен от специалитета си - пряк свободен удар. Е, имаше и рикошет, но и класата на французина си каза думата. 

В крайна сметка повече попадения нямаше, а трите точки останаха на сметката на марсилци. Така те събраха 36 в актива си и се изравниха с петия и шестия в класирането - Сент Етиен и Бордо. По голова разлика Олимпик е на шестата позиция. 

Гингам пък е девети с 31 точки и на практика има някакви малки надежди да се докопа до местата в зона Европа, но това ще е изключително тежка задача в мачовете до края на сезона.