Отборът на Ница победи с 1:0 гостуващия Сент Етиен на собствения си "Жан-Пиер Ривиер" в мач от 24-ия кръг на френската Лига 1. Въпреки минималният успех, отборът на Люсиен Фавр взе трите точки с категорична игра и успя да се отърси след тежката загуба в последния кръг на първенството с 0:3 от Монако. 

Попадението за "орлите" бе дело на Уилиян Сиприен още в 7-ата минута, след като с топовен шут от двайсетина метра остави безпомощен стража на гостите Жеси Мулен.

В 29-ата минута пък Плеа бе оставен непокрит по диагонала на вратата на гостите, но ударът му бе отразен от Мулен. В самия край на първата част пък отново Плеа бе най-близо да накаже груба грешка в отбраната на Сент Етиен, но на пътя му отново бе Молен и за втори път неутрализира опасността пред вратата си. 

До края на срещата голмайсторът Уилиян Сиприен можеше да удвои актива на своите, но ударът му профуча покрай десния страничен стълб на Жеси Мулен.

С този си успех Ница продължи да гони лидера Монако, като е с 52 точки - три по-малко от "монегаските". С точно толкова точки е и шампионът ПСЖ, който вчера спечели мача си срещу Лил (2:1).

Резултати от ранните мачове от кръга във Франция в сряда: 

Анже - Рен 0:0
Лориен - Тулуза 1:1
Олимпик Лион - Нанси 4:0
Метц - Дижон 2:1
Ница - Сент Етиен 1:0
Бастия - Нант отложен