Олимпик Лион постигна категорична победа с 4:0 над гостуващия Нанси в мач от 24-ия кръг на френската Лига 1. Така те запазиха шансовете си да участват в Шампионската лига следващия сезон.

Освен с убедителния успех на "хлапетата", мачът ще се запомни и с първия гол на Мемфис Депай, който бе привлечен в края на януари от състава на Манчестър Юнайтед. Холандецът оформи крайното 4:0 в 58-мата минута, когато бе изведен по чудесен начин от Максим Гоналон.

Лион откри резултата в 39-ата минута, когато Матьо Валбуена реализира много красив гол с удар от ъгъла на наказателното поле. Три минути по-късно Набил Фекир удвои с прехвърлящ удар, а в 53-тата минута Александър Лаказет се разписа от дузпа за 3:0.

Пет минути след това и влезлият като резерва Депай пусна топката между краката на стража на Нанси. Така Лион се поздрави със заслужена победа и вече има 46 точки в актива си, на шест зад третия Ница и с шансове за място в Топ 3. 

Нанси пък остава в средата на таблицата със своите 27 точки, но остава прекалено близо до опасната зона, от която го делят само три точки и мачовете до края на сезона ще са на живот и смърт за бившия тим на Мишел Платини.