Един от грандовете във Франция Олимпик Марсилия пак не можа да зарадва феновете си с победа у дома. Играчите на тима стигнаха само до хикс, а той сега беше срещу борещия се за оцеляване новак Газелек Аячо. 

Двата тима завършиха само 1:1, като поривът на домакините към успеха беше прекратен в 50-та минута заради червения картон на Абделазиз Барада. Иначе крайният резултат беше оформен още преди почивката. Така тимът няма победа на "Велодром" от 13 септември. 

Този двубой изненадващо започна с по-хубави атаки за гостите от Корсика. Те можеха да открият още в 12-та минута, когато Александър Кьоф изведе добре Мохамед Ларби на стрелкова позиция, но ударът му беше спрян от вратаря Стив Манданда. 

Шокът за марсилци обаче не спря дотук, защото те в крайна сметка получиха ранен гол от този съперник. В 19-та минута Газелек Аячо поведе след точна изпълнена от Жак Зуа дузпа, отсъдена за задържане на Исиар Диа в наказателното поле, която трябва да се отбележи, че беше доста спорна. Манданда не уцели ъгъла и корсиканците поведоха с 1:0. 

Това подейства мотивиращо на домакините и те тръгнаха напред. Първият им шанс да изравнят дойде в 27-та минута, когато звездата им Миши Батшуай на два пъти стреля, но не можа да преодолее вратаря на противника. 

Но белгиецът се реваншира в 38-та минута, когато направи резултата 1:1. Тогава след хубава комбинация Реми Кабела изведе Батшуай на хубава позиция и този път той беше безпощаден, възстановявайки равенството. 

При този резултат дойде и почивката, а веднага след нея дойдоха и доста спорните моменти. Първо в 49-та минута Газелек Аячо отбеляза гол, който беше отменен заради засада на автора на попадението Мохамед Ларби. Повторенията обаче показаха, че голът е редовен. 

Буквално по-малко от минута по-късно реферът се замеси в още една грешка. Той изгони доста пресилено Абделазиз Барада от състава на Марсилия и така просто преряза устрема на домакините да търсят победата. 

Все пак до края те бяха доста по-активни, като Миши Батшуай имаше поне три шанса да се разпише за втори път, а последният от тях беше в 86-та минута, но вратарят на корсиканците беше на мястото си и се справи. 

В крайна сметка този мач завърши без победител и така Марсилия събра само 24 точки на 9-та позиция. Газелек Аячо вече е с 21 на 16-то място и с две над зоната на изпадащите. 

В другия мач от Франция по това време Анже и Бордо също не излъчиха победител, като завършиха при същия резултат - 1:1. Така новаците останаха втори с 31 точки, колкото има и Монако. "Жирондинците" пък още са в дъното и с 22 точки са едва 15-и.