Марсилия постигна гръмка победа над Гинган в последния мач от петия кръг на френската Лига 1, подчинявайки го с 4:0 на „Велодром”. Първото полувреме в южния град не видя голове, като те започнаха да валят през втората част. Флориан Товен откри резултата в 57-ата минута, а в 73-ата Дмитрий Пайе удвои в 73-ата минута. Кевин Строотман подаде на Флориан Товен за класиката в 80-тата минута, а Костас Митроглу оформи крайния резултат в 83-ата минута.

По този начин  Марсилия се изкачи на второ място във френската лига с 10 точки, на пет зад водача Пари Сен Жармен. С по десет пункта са също така Лил и Тулуза, които са с по-слаба голова разлика.

Олимпик Марсилия и Гинган се прибраха при нулево равенство на почивка в петия кръг на Лига 1. Гостите имаха претенции за дузпа в 14-ата минута, след като Бенезе се свлече след грешка на Рами, но съдията не отсъди фаул.  В 18-ата Пайе центрира заучено от корнер, а Морган Сансон отправи топовен изстрел от дистанция, но ударът бе блокиран.

Десет по-късно Сакай центрира отдясно към Митроглу, който засече с глава но не нацели вратата.

Второто полувреме бе повече от интересно и вълнуващо. В 57-ата минута дойде първото попадение. След изпълнен тъч Митроглу върна назад с глава към Товен, който също с глава отправи удар, който прехвърли вратаря на гостите, за да открие.

В 63-ата минута Пайе бе близо до втори гол, но ударът му бе уловен, а в 73-ата минута Пайе може би отбеляза гола на сезона. Френският халф бе намерен от въздуха и отправи изстрел с вътрешната страна на крака си, а топката прехвърли Карл-Йохан Йонсон за 2:0.

В 80-тата минута Товен овладя страхотно отляво и нахлу навътре, където отправи силен изстрел с левия крак, за да направи 3:0. Остана време и за Костас Митроглу да се разпише след бърза акция на марсилци, а гръцкият таран бе намерен фронтално на вратата и с левия оформи крайния резултат.