Тимът на Марсилия записа много ценна победа в борбата за челните места в Лига 1, след като победи с 3:2 като гост Монако в последен мач от четвъртия кръг във Франция. Срещата ни предостави страхотен екшън и два обрата, за да се стигне до крайния резултат. Костас Митроглу даде аванс на гостите в добавеното време на първата част, но с голове на Юри Тилеманс в 48-ата и Фалкао в 53-ата Монако поведе в резултата. Флориан Товен в 74-ата изравни на „Луи II”, а бившият нападател на Монако Валер Жармен направи пълния обрат за Марсилия, за да донесе трите точки на юг.

Монако стартира мача с много висока линия на терена, като Радамел Фалкао търсеше празнита пространства зад гърба на защитата на южняците.

Марсилия бе първият отбор, който можеше да отбележи, но удар от воле на Костас Митроглу бе отразен. В 15-ата минута Фалкао засече центриране на Рони Лопес и стреля с глава, но вратата на Пеле.

В 36-ата отново стражът на Монако Диего Беналио спаси гол за Марсилия, след като Костас Митроглу стреля в него. В добавеното време на първата част обаче гръкът бе категоричен. Таранът на ОМ бе безпогрешен с удар с глава след центриране от Дмитри Пайе и отблизо препарира стража на монегаските.

Футболистите на Леонардо Жардим стартираха ударно втората част и изравниха още в 48-ата минута. Бранителят на Марсилия Адил Рами направи кошмарна грешка, а Юри Тилеманс изравни резултата на „Стад Луи II”.

Четири по-късно Монао направи пълен обрат, след като Радамел Фалкао наказа нова грешка на Рами и от непосредствена близост поведе Монако напред.

Нищо в Княжеството обаче не бе приключило. Халфът Флориан Товен порази домакинската врата, след като Сакай му пусна брилянтен пас отдясно и с плътен удар по земя матира Беналио – 2:2.

В даденото от съдията продължение Товен центрира добре от корнер, а бившият нападател на Монако Валер Жармен засече с глава и помрачи хората по трибуните на „Луи II”.

С успеха си Марсилия се изкачи до пета позиция със седем точки, докато Монако остава 13-и с 4 пункта.