Понякога дори прясно спечелена титла и невероятен разгром с 9:0 могат да се окажат недостатъчни, за да тушират скандал между двама съотборници.

Такъв се разгорял между холандеца Грегъри ван дер Вил и голямата звезда на Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович на полувремето на шампионския мач за парижани срещу Троа, спечелен със зловещото 9:0 на чужд терен.

На почивката, въпреки солидния аванс от три гола на парижани, Ибра не бил доволен, че самият той не се е разписал и видял причината за това в лошите пасове към него на Ван дер Вил.

Златан Ибрахимович

източник: Gulliver/Getty Images

„Давай ми по-добри пасове“, захапал Златан своя съотборник. На което получил отговор: „Правя каквото мога, ако успея ще ти давам.“

Този отговор обаче не задоволил шведа с балкански корени, който добавил: „Слушай, прави каквото ти казвам и всичко ще бъде наред.“

Тогава холандецът не издържал и завършил разговора с популярната, но нецензурна реплика: «Fuck off», след което веднага помолил треньора си Лоран Блан да го смени.

Смяната обаче явно се отрази благотворно върху Златан, който започна да бележи още в 46-ата минута и се спря чак в 89-ата, когато с четвъртия си гол фиксира крайното 9:0 за ПСЖ.