Бившият старши треньор на Арсенал и ПСЖ Унай Емери заяви, че е отворен за работа във Висшата лига отново. Испанецът беше уволнен от Арсенал в края на ноември след лоши резултати, като в крайна сметка беше заменен с Микел Артета.

Говорейки за програмата „Confinados “ по Евроспорт за бъдещето си, той призна, че би желал отново да бъде треньор в Англия, въпреки че признава, че следващата му работа е по-вероятно да бъде в испанската Ла Лига.

„Отворен съм отново към треньорството. В Испания, в Англия, в Италия, във Франция, другаде...но ако ме попитате къде мисля да бъда, мисля, че ще съм най-близо до испанската лига. След четири години, ако имам добър шанс да се върна в Испания, ще го направя. Първата ми цел е да се върна през следващия сезон, но ако не успея да намеря нещо, което да пасне на това, на което се надявам или да достигне до сърцето ми, ще изчакам", сподели специалистът.

Емери приключи по възможно най-лошия начин кариерата си в Арсена, след като спечели само един от последните си десет мача за клуба. Това не се случвало на нито един мениджър на лондончани в последните 27 години.

През януари 48-годишният испанец разкри, че е бил на интервю за работата в Евертън малко след напускането си от Арсенал, но в крайна сметка ръководството на „карамелите“ се спря на Карло Анчелоти.

„Евертън се интересуваше от мен и се замислих. Не казах "не", имахме и тричасово интервю", заяви той.

Емери също беше свързан и с работата в италианския Милан по-рано този месец. Въпреки нелеките си престои в Англия и Франция с Пари Сен Жермен, Емери все още се гледа с добро око на него в Ла Лига. Той изведе Севиля до три последователни купи в Лига Европа преди да напусне през 2016 година.