Бившият мениджър на Арсенал Унай Емери разкри, че по всяка вероятност следващата му работа ще е в италианската Серия А. Все пак испанецът потвърди, че е в готовност да ръководи отбори от всички Топ 5 лиги на Европа. Емери е аут от футбола от ноември, след като изкара едва 18 месеца начело на „артилеристите”, след като тотално се провали в начинанието си да наследи поне малко успешно поста след Арсенал Венгер на „Емирейтс”.

Емери има опит в Ла Лига и френската Лига 1, разкривайки, че вече е водил разговори с няколко клуба за завръщането му в играта. „Треньор съм от 16 години вече, така че реших да си взема малка почивка, за да се подготвя за новия си проект. Той трябва да ме вдъхновява”, каза Емери пред италианските медии.

„Не отписвам нито една страна – Англия, Франция и Испания са държави, в които вече съм работил. Никога не съм бил в Италия работно. Вече имах разговори с няколко клуба от Апенините и не е невъзможно да започна работа в Италия. Отворен съм за дискусии и следя Серия А. С уважение към клубовете, но аз няма да назова техните имена, с които съм се свързвал”, акцентира испанският треньор.