Нант срази Монако с 1:0 с гол във втората добавена минута на редовното време и това бе може би логична развръзка, защото „канарчетата“ бяха по-добрият тим на терена.

Отборът на Клаудио Раниери определено бе по-прецизният на терена през първото полувреме. Шампионите дори трябва да бъдат доволни, че 45-те минути завършиха без гол, защото положенията бяха пред вратата на Субашич. Хърватският страж се намеси особено решително в 42-ата минута, когато отрази поредния опасен удар.

Съотношението на силите не се промени и след почивката. „Канарчетата“ продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, но Субашич отново имаше силни прояви на вратата на монегаските.

Но в 92-ата минута с остър удар отдалеч Лукас Лима донесе и трите точки за „канарчетата“.

В друг мач от 15-ия кръг Марсилия мина леко през своя домакин Метц, побеждавайки го категорично с 3:0 . Тимът на марсилци се възползва от грешната стъпка на Монако и мина втори в таблицата. Флориан Тувен в 18-ата имнута, Луис Густаво в 36-ата и Лукас Окампос в 71-ата бяха точни за марсилци.

Тулуза определено изпусна гостуващия Ница, след като имаше преднина от един гол, дело на Анди Делор още в 3-ата минута. После защитникът на Ница Данте си изкара два жълти картона и беше изгонен в 40-ата минута. Стигна се и до пропуск от дузпа на Джими Дурмазв 50-ата и късметът обърна гръб на Тулуза.

В 80-ата бе отсъдена дузпа за Ница, превърната в гол от Марио Балотели, а пък и провинилият се Амиен Аду получи червен картон, оставяйки и Тулуза с 10 души. В добавено време Ница дори стигна до пълния обрат с гол на Срарфи в добавеното време - 1:2.

Резултати в 15-ия кръг:

Нант – Монако 1:0

Лион – Лил 1:2

Тулуза – Ница 1:2

Метц – Марсилия 0:3

Гингам – Монпелие 0:0

Анже – Рен 1:2

В челото след лидера ПСЖ с 38, втори излезе Марсилия с 31, пред Монако 29, Лион с 29, Нант с 26 и други.