Нападателят на Пари Сен Жермен Ерик-Максим Чупо-Мотинг се извини за куриозните си действия по време на ремито 2:2 срещу Страсбург в Лига 1. Камерунският национал опита да представи обяснение как така направи пропуск, намирайки се на самата голлиния, но се справи също толкова неубедително, както и във въпросната ситуация.

Тя дойде при резултат 1:1 в срещата, а с постъпката си 30-годишният футболист осуети сигурен гол на своя съотборник Кристофър Нкунку. Последният бе излязъл очи в очи с вратаря и копна топката преди Чупо-Мотинг да се намеси на самата голлиния. На първо четене изглеждаше така, сякаш бившият играч на Стоук Сити се опитва да „открадне” попадението, но докосването му всъщност отведе кълбото в гредата, а после защитник дотича и изчисти.

„Мислех, че Нкунку ще ми подаде на мен. След това сметнах, че защитникът ще стигне до топката, преди тя да влезе”, заяви Чупо-Мотинг.

„После се зачудих дали не бях в засад и оттам нататък всичко се случи много бързо. Докоснах топката, тя удари гредата и стана много жалко, защото иначе щеше да бъде гол. Много се извинявам”, допълни нападателят.

Треньорът на ПСЖ Томас Тухел също имаше трудности да обясни поведението на своя играч. „Мисля, че просто му липсва увереност. Той не е тук, за да стартира във всеки мач, но в момента го прави, защото имаме много контузени. Това не е неговата роля. Той е страхотна резерва”, каза германецът.