Един от най-големите таланти в Лига 1 Жан-Клер Тодибо ще се превърне в нов играч на Барселона след края на настоящия сезон. Каталунците считат, че всички детайли по операцията за привлчиането му са финализирани.

19-годишният футболист пристига на "Камп Ноу" без трансферна сума. Настоящият контракт на Жан-Клер с Тулуза изтича в края на сезона, а младокът взе окончателното решение да не го подновява и да стане свободен агент. Именно заради това бе изпратен да тренира с дубъла.

Тодибо ще подпише четиригодишен договор с Барселона. Той ще се присъедини директно към първия отбор и плановете са да вземе участие в лятната подготовка на отбора. От Барселона ще преценят как ще процедират с французина до края на август, тъй като не изключват възможността да го преотстъпят на друг отбор, за да може 19-годишният футболист да играе редовно и да натрупа опит. Това ще улесни развитието му.

Барселона форсира преговорите с Тодибо през последните дни, тъй като каталунците имаха сериозна конкуренция в лицето на Ювентус, Наполи и Борусия Дортмунд за неговия подпис. С основна заслуга за осъществяването на сделката с младока е спортният директор Ерик Абидал.