Бъдещето на футболиста на Пари Сен Жермен Адриен Рабио може да стане ясно още тази седмица. Според информация на Paris United, цитирана и от испанските медии, майката и агент на футболиста – Вероник – е поела към Барселона, за да води преговори за евентуалния трансфер на халфа на „Камп Ноу“.

Както е известно, контрактът на полузащитника с парижани изтича през юни 2019 година. Според правилата от 1 януари футболистът е свободен са води разговори за бъдещето си. 

Запознати твърдят, че Рабио категорично е отхвърлил възможността да играе в Тотнъм или Ливърпул, които също проявяваха интерес към него. Халфът искал да продължи кариерата си в испанския шампион, а майка му е натоварена с мисията да уговори всичко около сделката.

Адриен Рабио

източник: БГНЕС

За интереса на Барселона към Рабио се заговори осезаемо през лятото на 2018 година. До трансфер обаче така и не се стигна.

През настоящия сезон Рабио взе участие в 14 мача в Лига 1 и отбеляза 2 гола, преди от клуба да вземта решение да го извадят от състава, заради отказа му да поднови контракта си. 

Тухел: Уважавам решението на клуба спрямо Рабио 

Подкрепа за Рабио в спора му с ПСЖ