Марио Балотели навлиза във все по-добра форма с екипа на Олимпик Марсилия, но има малка вероятност да се завърне в националния отбор на Италия. Причината е, че конкуренцията за върха на атаката на "адзурите" е много голяма. 

На първо време той трябва да се пребори с конкуренцията на тарана на Удинезе Кевин Лазаня, който също е в много добра форма. Но дори и в този случай мястото сред 23-имата не е гарантирано за Супер Марио, защото е по-вероятно на неговата позиция да бъде повикан ветеранът Фабио Куалярела. Всичко зависи от здравословното състояние на 36-годишния нападател. 

Балотели получи нов шанс в националния отбор след идването на Роберто Манчини начело. Миналата година той го повика за първи път в "скуадрата" след Мондиал 2014. Изявите му бяха епизодични, но все пак е в полезрението на наставника, което си е нов шанс за него. 

Иначе откакто смени Ница с Олимпик Марсилия, Балотели изживява нов ренесанс в кариерата си и вече има 5 гола в 7 мача с екипа на новия си отбор, което пак го постави на картата на "адзурите". Но за нова повиквателна явно ще трябва да изчака още малко.