Тимът на Монако разгроми с 5:1 отбора на Лил в мач от 18-тия кръг на френската Лига 1. Това бе трети успех в последните четири мача за „монегаските“. По този начин домакините взеха своеобразен реванш от „песовете“ за загубата с 0:3 във вторник в турнира за Купата на лигата на Франция.

Срещата обаче не започна никак добре за Монако след като в 13-ата минута вече губеха в резултата. Виктор Осимен беше изпуснат зад отбраната на домакините и излезе очи в очи с вратаря на домакините Бенжамен Лекомт и успя да го преодолее - 1:0.

Още до края на първото полувреме обаче домакините обърнаха резултата в своя полза.

В 23-ата минута Уисам Бен Йедер изведе Желсон Мартинш сам срещу Майк Менян и успя изравни.

Шест минути по-късно домакините вече водеха в резултата. Рубен Гилар центрира по феноменалн начин от десния фланг в наказателното поле, където Кейта Балде засече с глава и отбеляза за 2:1.

В 53-ата минута резултатът стана 3:1. Гилар центрира отдясно и Балде засече топката с глава, но Менян отрази удара. Уисем Бен Йедер обаче довкара отразената топка във вратата.

В 65-ата минута Монако се подигра със защита на Лил. Александър Головин проби отляво и подаде в наказателното поле на Агилар на далечната греда, който можеше да стреля в опразнената врата на „песовете“, но реши да върне топката за Бен Йедер, който от точката за дузпа отбеляза за 4:1. При тази атака цели петима футболисти на гостите не успяха да се справят с тримата на Монако, като петимата изглеждаха все едно играят за първи път заедно.

12 минути преди края на срещата резервният страж на домакините Даниел Субашич беше изгонен заради реплики към съдията.

Във втората минута на добавеното време Адриен Силва центрира от пряк свободен удар на далечната греда в наказателното поле, където Камил Глик бе изпуснат и засече топката във вратата на Менян за крайното 5:1.

С този успех футболистите на Леонардо Жардим се изкачват до седмата позиция с актив от 28 точки, на три от днешния си съперник, който е четвърти. В следващия кръг, който ще бъде първи за новата 2020 година, „монегаските“ гостуват на лидера ПСЖ, докато Лил гостува на Дижон.