Отборът на Пари Сен Жермен постигна комфортна победа с 4:1 при домакинството на Амиен в среща от 19-тия кръг на френската Лига 1. С два гола се отчете Килиан Мбапе, докато по един добавиха Неймар и Мауро Икарди. Почетното попадение за гостите беше дело на Стивън Мендоса. 

През първото полувреме инициативата беше изцяло в полза на момчетата на Томас Тухел. Това донесе резултат още в 10-та минута. След бърза контраатака Неймар изведе Килиан Мбапе сам срещу стража на Амиен и французинът го прехвърли с лекота за 1:0. 

До края на първата част Килиан Мбапе, Икарди и Неймар имаха нови възможности за гол, но стражът на Амиен Режи Гюртне се справи отлично. 

Броени секунди след рестарта на мача през второто полувреме резултатът вече беше удвоен. Анхел Ди Мария беше намерен с остър пас между противниковите дефанзивни линии и успя да намери Мауро Икарди в коридор. Самият Икарди успя да преодолее двама защитници и да подаде на Неймар на точката на дузпата, а за бразилецът не представляваше проблем да направи резултата 2:0. 

В 65-та минута резултатът вече беше класичеси. След чудесен диагонален пас на Неймар към Анхел Ди Мария аржентинецът пое добре и пусна пас към Килиан Мбапе, който разстреля Гюртне от малък ъгъл за 3:0. 

Само 5 минути по-късно гостите все пак върнаха едно попадение. След хубав индивидуален рейт на Фосени Диабате крилото пласира чудесно центриране към задната греда, където Стивън Мендоса отбеляза с добре изпълнено воле. 

В края на срещата все пак беше остана време и за последно попадение за ПСЖ. В 84-та минута Хуан Бернат центрира от десния фланг, а Мауро Икарди засече по атрактивен начин, за да оформи крайното 4:1. 

По този начин Пари Сен Жермен събра 45 пункта след 18 мача изиграни мача, докато Амиен остана на критичното 18-то място със 17 точки.