Отборът на Олимпик Марсилия нямаше проблеми при домакинството си на Ним и го победи с 3:1. И четирите попадения паднаха през втората част. Софиан Алакуш си отбеляза автогол в 46-ата, а по един гол добавиха Дарио Бенедето в 65-ата и Димитри Пайе в 81-ата минута. Антони Бриансон отбеляза почетното попадение за гостите в добавеното време на срещата.

Първата ситуация дойде в 13-ата минута, когато Алваро Гонсалез засече топката с глава след центриране от ъглов удар, но вратарят Паул Бернардони успя да спаси.

Десет минути след това Дарио Бенедето стреля с глава след центриране от свободен удар, но отново Бернардони успя да извади удара.

В края на първата част гостите поискаха дузпа, но след консултация със системата ВАР главният арбитър Франсоа Льотексие потвърди, че няма основания да даде наказателен удар.

В началните секунди на втората част марслици поведоха след автогол на Софиан Алакуш. След добро разиграване отдясно на наказателното поле топката стигна до Дарио Бенедето, който центрира успоредно на голлинията. Пред вратата обаче Димитри Пайе се размина с топката, но Алакуш я засече в собствената си врата – 1:0.

В 52-ата минута Бенедето отново вкара топката в мрежата на Ним, но попадението бе отменено заради засада след проверка с ВАР.

Все пак Бенедето отбеляза 13 минути по-късно. Пайе изведе чудесн в наказателното поле Морган Сансон, който стреля, но Бернардони успя да избие в крак. Топката обаче попадна в Бенедето, който от два метра нямаше как да пропусне – 2:0.

В 81-ата минута резултатът стана класически. Неманя Радонич подаде на Пайе вляво на атаката на Марсилия и капитанът на домакините успя да се освободи от играч на Ним, навлезе в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл на вратаря за 3:0.

Гостите все пак успяха да отбележат почетно попадение във първата минута от добавеното време. Зинедин Ферат направи чудесен пробив отдясно и успя да се справи с двама футболисти на домакините и подаде на Антони Бриансон, който бе оставен непокрит на точката за дузпа и не остави шансове Йоан Пеле, за да оформи крайното 3:1.

С тази победа футболистите на Андре Виаш-Боаш се утвърждават на втората позиция с актив от 38 точки, на седем от лидера ПСЖ. Ним са предпоследни с 12, на пет от спасителния бряг. Следващият мач на двата отбора ще бъде след Нова година, когато Олимпик гостуват на Рен, докато Ним приема Реймс.