Играчите на Монако продължават да таят надежди за т.нар. "квадрупъл". Те имат възможност да спечелят четири трофея в края на сезона, след като се измъкнаха за Купата на Франция при гостуването на Олимпик Марсилия. 

В типичния зрелищен стил, когато "монегаските" играят, те надделяха с 4:3 след продължения на "Велодром" и все още имат шанс за този трофей, както още за Купата на Лигата, шампионската титла в Лига 1 и евентуално в Шампионската лига. 

В редовното време мачът приключи 2:2, а въпреки че имаха само още 30 минути за развръзка в продълженията, двата тима си вкараха още три гола в тях, а с едно повече бяха играчите от Княжеството. 

А какъв мач ни очаква, стана ясно още през първото полувреме. Атаките не спираха и към двете врати, а първи до попадение стигнаха гостите. Те дръпнаха в 19-та минута след нелеп автогол на Йоан Пеле. 

Но марсилци отвърнаха още преди почивката. Новият стар любимец на "Велодром" Димитри Пайе направи 1:1 в 43-та минута, завършвайки страхотен пас на Флориан Товен. При този резултат дойде и почивката. 

Монако отново поведе в резултата в средата на втората част. В 65-та минута младата надежда Кевин Мбапе направи 2:1, а завършващият пас в тази ситуация беше на Бенжамен Менди. 

В 84-та минута обаче Олимпик стигна до равенството, чрез Реми Кабеля и така мачът влезе в продължения, което означаваше още поне 30 минути зрелище за зрителите. И те не останаха излъгани. 

В края на първото продължение "монегаските" поведоха за трети път, като сега Мбапе и Менди си размениха ролите и първият асистира на втория за 3:2. И това далеч не беше всичко в този мач. 

Отново Кабеля се намеси, за да изравни за Марсилия в 111-та минута след пас на Грегори Сертик, но това не беше последният гол в двубоя. В 116-та минута Менди се отличи с втора асистенция, този път към Тома Лемар и крайното 4:3 беше оформено. 

Така зрителите бяха лишени от още едно зрелище - да гледат дузпи, а голямата радост остана за играчите на Монако, които продължават на четвъртфиналите след тази невероятна драма. Битките от тази фаза ще се проведат през април.