Страхотно фиаско предложиха футболистите на Сент Етиен в Купата на Франция, след като отпаднаха в 1/16-финалите. Това стана след загуба с 0:3 след продължения срещу някога славния тим на Оксер, който в момента е предпоследен в Лига 2. Друг от фаворитите в турнира – Монако също беше на път да претърпи огромно разочарование срещу третодивизионния Шамбли, като се нуждаеше от 120 минути футбол за да се наложи с 5:4.

Голямата новина обаче без съмнение беше крушението на Сент Етиен, който дори не заложи на чак толкова много резерви. Въпреки това Оксер удържа нулевото реми през всичките 90 минути, а в продълженията започна с шоуто. В 97-ата минута Мохамед Ятара откри резултата за домакините, а точно преди края на първото продължение Бирама Туре вкара за 2:0.

Сент Етиен се хвърли ва банк до края, но единственото, което получи, бе трети гол в мрежата си, дело на Кенджи Ван Бото в 119-ата минута. Така „зелените“ се простиха с идеите си да стигнат далеч в турнира.

Монако, за когото се очакваше да няма никакви трудности срещу скромния Шамбли, се размина с изключително голям гаф. Леонардо Жардим заложи на момчета, на които не разчита толкова често и всичко вървеше идеално в първия час. „Монегаските“ поведоха още в 16-ата минута чрез Гуидо Карийо, а в 35-ата Тома Лемар удвои преднината. Малко след началото на втората част Кевин Мбапе покачи до 3:0 в 48-ата.

Тази преднина успокои прекалено много Монако, докато Шамбли започна своето завръщане. В 57-ата минута Антони Суберви върна едно попадение за домакините, 9 минути преди края Грегори Гендрей докара нещата до 2:3. „Монегаските“ опитаха да затегнат редиците си, но първо Андреа Раги бе изгонен с червен картон, а след това попадение на Суберви в добавеното време вкара срещата в продължения.

В тях Монако взе важен аванс още в началото – в 96-ата Кевин Н'Дорам се разписа за 4:3, а точно преди края на първото продължение Камил Глик бе точен за 5:3. Шамбли не се предаде - в 111-ата минута Ромен Падовани намали до 4:5, ала това беше всичко, до което отборът му се добра.

Купа на Франция, 1/16-финали, резултати:

Анже – Каен 3:1

Авранше – Флюри-Мерожи 1:0

КА Бастия – Нанси 2:0

Фрежус Сент Рафаел – При льо Мезире 1:0

Льо Хербие – Гингам 1:2 (след продължения, 1:1 в редовното време)

Оксер – Сент Етиен 3:0 (след продължения, 0:0 в редовното време)

Шамбли – Монако 4:5 (след продължения, 3:3 в редовното време)