Френският колос Пари Сен Жермен беше на една малка крачка от резил за Купата на Франция. Макар с голяма част от звездите си, момчетата на Унай Емери едва изхвърлиха втородивизионния Ниор на 1/8-финалите за Купата на Франция. 

Парижани надделяха с 2:0 на калното и подгизнало от проливния дъжд игрище, но попаденията им паднаха в заключителните минути на двубоя. Героите бяха Единсон Кавани и Хавиер Пасторе. 

И двамата се появиха като резерви, след като вече беше изминал един игрови час на терена. И в крайна сметка се оказаха важните козове, които донесоха победата на калния терен за големия фаворит по пътя му към защита на трофея. 

Иначе, логично, през целия мач надмощието беше за ПСЖ. Домакините така и не отправиха точен удар към вратата на противника, като се надяваха на нулево равенство, продължения и евентуално дузпи, в които да вземат своето. 

Атмосферните условия им помагаха за това, но в крайна сметка капитулираха в 78-та минута. Тогава след центриране от фланга от фаул на Кристофър Нкунку, влезлият малко преди това като смяна Хавиер Пасторе с крак в далечния ъгъл прониза мрежата за 1:0. 

Това пречупи Ниор и до края интрига нямаше. И все пак другата резерва Единсон Кавани оформи крайния резултат за 2:0 в последната минута на продължението и подпечата успеха на ПСЖ.

Резултатите от ранните мачове в сряда за Купата на Франция: 

Ниор - ПСЖ 0:2

Кевий Руан - Гингам 1:2

Авранш - Страсбург 1:1