Отборът на Олимпик Марсилия се утвърди на второто място в Лига 1, след като победи като гост Анже с 2:0.

Гостите отрано натиснаха съперника си, което доведе до бърз резултат. В 17-ата минута Морган Сансон засече центриране от пряксвободен удар в наказателното поле по прекрасен начин и насочи топката в долния ляв ъгъл за 0:1.

В 28-ата минута Валентин Ронжие получи шанс да удвои, получавайки топката на границите на наказателното поле, но изстрелът мина вляво от вратата.

10 минути след това гостите получиха правото да изпълнят наказателен удар след нескопосано нарушение на Роман Тома. Дмитри Пайе се нагърби с отговорността и не сбърка, пращайки коженото кълбо в долния ляв ъгъл на Людовик Бютел.

В 62-ата минута Дарио Бенедето засече с глава центриране в наказателното поле, но опитът му бе неуспешен и топката мина над вратата.

Последното по-интересно положение в мача бе в 66-ата минута. Рашид Алиоуи опита късмета си от средна дистанция след свободен удар, но топката прелетя на сантиметри от дясната греда.

С успеха марсилци събират 31 точки, докато Анже остава на 4-ото място с 24.

 

В същото време Бордо разби Ним с 6:0 като домакин. Джош Маджа реализира хеттрик, Отавио добави още 2, а веднъж се разписа и Никола дьо Превил.

В първия мач за деня Брест разгроми Страсбург с 5:0 у дома след хеттрик на Кристиан Батокио и по едно попадение на Александър Менди и Ферис Нгома.