В мач с късни голове и поредна драма с ВАР Марсилия спечели с 2:1 срещу Брест в мач от 15-ия кръг на Лига 1. Така тимът на треньора Вияш-Боаш държи здраво второто място след лидера ПСЖ.
 
Домакините поведоха в 56-ата минута чрез Буна Сар, който се оказа най-съобразителен при едно разбъркване в наказателното поле и отблизо преодоля вратаря на Брест. 
 
Драмата настъпи в заключителните минути на двубоя. В 88-ата минута Ирвин Кардона смълча публиката на "Велодром" с изравнителен гол, но още в следващата минута Неманя Радонич върна аванса на Марсилия. 
 
Адреналинът на терена и покрай него се покачи в добавеното време на мача. Най-напред реферът Йоан Амел показа директен червен картон на Александър Менди от гостите за груб фаул, но след консултация с ВАР промени решението и му вдигна само жълт картон.
 
Домакините пропуснаха да решат мача веднага след като поведоха в резултата. Удар на Димитри Пайе в 63-ата минута от фаул срещна напречната греда, 10 минути по-късно удар на Буна Сара бе отразен от вратаря на Брест. Преди почивката и Морган Сансон от Марсилия нацели гредата.
 
МАРСИЛИЯ - БРЕСТ 2:1
 
Голмайстори: 1:0 Буна Сар 56, 1:1 Ирвин Кардона 88, 2:1 Неманя Радонич 89