Поривът в играта за Олимпик Марсилия продължава с пълна сила. Южняците надделяха с 1:0 над опашкаря Гингам на "Велодром", като това беше техният девети пореден двубой без поражение и са все по-близо до зона Шампионска лига. 

Този мач беше решен от единственото попадение на Флориан Товен още през първото полувреме. През цялото време натискът беше от страна на марсилци, но те така и не успяха да отбележат и още едно успокоително попадение.

От самото начало домакините упражниха сериозен натиск, но редуваха пропуск след пропуск. В 16-та минута Костас Митроглу пропиля първата сериозна възможност в мача, след като ударът му от близка дистанция беше отразен от вратаря. 

В 21-та минута и Димитри Пайе се озова на голова позиция, но и неговият изстрел не намери очертанията на вратата, като се размина от нея с няколко сантиметра. Последваха още няколко пропуска пред вратата на Гингам, но усилията им дадоха резултат в 31-та минута. 

Тогава Димитри Пайе подаде към Флориан Товен пред наказателното поле, той направи страхотен рейд, в който навърза защитата на противника и с измъчен, но добре насочен удар прати топката в мрежата за 1:0. 

До почивката имаше още няколко шанса за гол пред Марсилия, но всички те бяха изпуснати. Най-чистото от тях пропиля Костас Митроглу малко преди края на полувремето и в крайна сметка промяна в статуквото нямаше до почивката. 

Още няколко шанса имаше пред домакините и след подновяването на играта, но отново нападателите им бяха разсеяни и не можаха да намерят целта. Флориан Товен и Костас Митроглу редуваха пропуск след пропуск. 

В крайна сметка повече попадения в този мач не паднаха, но и това от първото полувреме беше достатъчно на марсилци да вземат трите точки. Така те събраха 28 на четвъртата позиция, на една зад втория и третия, в случая Лион и Монако. 

Гингам пък остава в долната половина на таблицата с 15 точки и опасно близо до зоната на изпадащите.