Въпреки че беше раздиран от скандали през седмицата, тимът на Марсилия постигна поредния си добър резултат в първенството на Франция. Южняците съсипаха с 5:0 средняка Каен на свой терен и временно излязоха на третата позиция. 

Те бяха без една от големите си звезди Патрис Евра, който беше отстранен от състава заради каратистки удар срещу привърженик на тима преди мача с португалския Витория Гимараеш за Лига Европа. И въпреки това нанизаха три безответни попадения. 

Началото на головата серия постави Луис Густаво. В 43-та минута той беше най-съобразителен при една зле изчистена от защитата на Каен топка и с плътен удар от точката на дузпата откри резултата. 

При този резултат дойде и почивката, а малко след нея Флориан Товен направи 2:0. В 47-та минута нападателите на марсилци бяха оставени да разиграват в наказателното поле и в крайна сметка топката стигна до Товен на 5-6 метра от вратата и той просто нямаше как да сбърка. 

Пет минути по-късно всичко на практика приключи. Тогава Морган Сансон центрира от корнер, защитата на Каен се справи донякъде, но при изчистването на топката тя пак стигна до Сансон, който с мощен удар по земя плътно до дясната греда опъна мрежата за 3:0. 

До края на мача остана време и за голове, които да направят погрома над гостите още по-изразителен. Автор на първия от тях за 4:0 беше Костас Митроглу четвърт час преди края след асистенция на вездесъщия в този мач Флориан Товен.

Самият Товен оформи крайното 5:0 в 81-та минута с втория си гол в мача и така убедително трите точки останаха на "Стад Велодром". След този развой Марсилия продължава да няма загуба от 10 септември насам, а вече има и 24 точки, с които временно е трети. Каен е на седмата позиция с 18 точки, но още не е далеч от долните части на таблицата. 

В другия мач от 18:00 часа българско време във Франция Лил надделя с 3:0 над Метц и леко позакрепи позициите си, макар да остава предпоследен. Никола Пепе от дузпа в продължението на първата част и Фарес Балули в 67-та минута изковаха успеха за "песовете". В края Пепе само оформи крайното 3:0. Така те вече имат 9 точки, докато Метц остана с 3 на дъното.