Отборът на Лион постепенно се катери в класирането на Лига 1, след като влезе в добра серия. "Хлапетата" записаха четвърта победа в последните пет мача, като сега в тяхна жертва се превърна Страсбург, при това в Елзас. 

Гостите надделяха с 2:1 след пълен обрат и зарадваха гостуващата агитка. Юсуф Фофана откри за домакините, но Максуел Корне изравни малко преди почивката. Четвърт час преди края той асистира на Жеф Реин-Аделаид и пълният обрат беше оформен. 

Страсбург поведе с на практика първата опасна атака в мача. В 22-та минута Людовик Ажорке пусна остър пас за Юсуф Фофана на границата на наказателното поле и той с мощен диагонален удар препарира вратаря за 1:0. 

Битката продължи да е сериозна, но в крайна сметка малко преди почивката резултатът беше изравнен. В 40-та минута Максуел Корне получи топката пред наказателното поле, напредна и с мног отежък и добре насочен изстрел не остави шансове на стража на домакините. 

Точно в секундите преди почивката елзасците бяха близо до това отново да вземат аванс. Тогава Людовик Ажорке беше изпуснат от защитата на Лион на чиста позиция, но изстрелът му не успя да намери очертанията на вратата. Така почивката дойде при 1:1. 

Мачът продължи да е равностоен и след подновяването на играта и беше решен от една ситуация. Тя дойде четвърт час преди края, когато "хлапетата" стигнаха до пълния обрат. Тогава Максуел Корне центрира от десния фланг и качи топката на далечната греда на налитащия Жеф Реин-Аделаид и той от близка дистанция просто нямаше как да пропусне - 2:1. 

До края гостите успяха да устискат аванса си и взеха важни три точки. С тях в актива те вече имат 22 и са временно на четвъртата позиция, която гарантира участие в Лига Европа следващия сезон. Активът им е еднакъв с Бордо и Сент Етиен, на които им предстоят мачовете от кръга. Страсбург остава засега 12-и с 18 точки, но може да се срине още в класирането.