Тимът на Олимпик Марсилия победи Олимпик Лион с 2:1 в дербито от 13-тия кръг на френската Лига 1. Головете за успеха отбеляза Димитри Пайе в 18-ата от дузпа и в 39-ата минута. За гостите се разписа Муса Дембеле в 59-ата минута. Домакините доиграха срещата и с човек по-малко след червения картон на Алваро Гонзалес в 64-ата минута.

Още в третата минута Лион можеше да поведе в резултата, но удар на Гнарли Корне бе избит от капитана на марсилци Стив Манданда.

Домакините поведоха в 18-ата минута след точно изпълнена дузпа от Димитри Пайе. Тя бе отсъдена за игра с ръка на Тиаго Мендеш.

В 36-ата минута Муса Дембеле засече с глава едно центриране в наказателното поле, но топката премина на сантиметри от дясната греда.

Три минути по-късно резултатът стана 2:0. Максим Лопес проби добре и подаде на Пайе на границата на наказателното поле на гостите, след което французинът отправи несилен, но достатъчно прецизно насочен, удар по земя в обратния ъгъл на вратаря Антони Лопес.

В 58-ата минута Пайе можеше да оформи своя хеттрик, но неговият удар премина много близо до дясната греда.

Минута по-късно гостите намалиха резултата. Бертранд Траоре овладя добре на десния фланг по атаката и центрира в наказателното поле, където на втора греда Дембеле бе изпуснат от защита на домакините и отбеляза за 2:1.

Пет минути след тома Марсилия остана с човек по-малко. Алваро Гонзалес събори откъсващия се сам срещу вратаря Манданда Муса Дембеле и главният съдия Антони Гаутие показа директен червен картон на испанския защитник.

До края на срещата футболистите на Руди Гарсия опитаха да стигнат до равенството и се хвърлиха в предни позиции, но без особен успех.

В последната минута на редовното време Корне имаше шанс да донесе точката за Лион, но негов шут прелетя встрани от дясната греда.

С тази победа футболистите на Андре Вилаш-Боаш се изстрелват до втората позиция в класирането с актив от 22 точки, на 8 от лидера ПСЖ. Лион продължава със слабото си представяне и остават 14-ти с 16 точки. В следващия кръг марсилци гостуват на Тулуза, докато „хлапетата“ посрещат Ница.