Все по ясно изглежда, че младата звезда на Лил Никола Пепе ще напусне отбора през летния трансферен прозорец и почти сигурно ще продължи кариерата си в друго първенство, за да се присъедини към някой от топ отборите в Европа. Това смята неговият треньор Кристоф Галтие, който вече не вярва, че е възможно 23-годишният футболист да остане част от състава му и през следващия сезон.

„Много е трудно да запазим такива играчи в нашата лига. Когато те искат най-големите европейски клубове, става много сложно. Ако Никола продължава да играе по същия начин и продължава да подобрява своите показатели до края на сезона, той непременно ще попадна в трансферните планове на някои от водещите европейски клубове“, коментира Галтие.

„Желанието на футболиста също е важно. Сигурен съм, че когато дойде времето, всичко ще бъде прозрачно. Всички ще се опитаме да намерим възможно най-доброто решение“, добави треньорът на Лил.

В 27 мача от началото на сезона, Пепе е реализирал 16 гола и има 8 асистенции. Той е участвал директно в 55% от попаденията отбелязани от Лил през сезона.

Пепе не остава незабелязан. Той е трансферна цел на Байерн Мюнхен, а германският гранд е определян като фаворит за неговия подпис.

В момента изглежда така, че баварците са най-близо до подпис с играча от Кот Д‘Ивоар.

Самият Пепе вече изрази своята идея да отиде в клуб, който ще може да го катапултира на върха на футбола.