Легендарният бивш наставник на Оксер Ги Ру отправи яростна атака към младежкия национален отбор на Франция до 21 години, който загуби шансове да се класира за Европейското първенство.

Формацията на „петлите“ падна с 5:3 от Норвегия във вторник, а вечерта преди срещата играчите на Рен Крис Мавинга и Ян М'Вила излезли да купонясват по нощни заведения в компанията на съотборниците си Антоан Грисман (Реал Сосиедад), М'Байе Нианг (Милан), Висам Бен Йедер (Тулуза).

Ру, който бе начело на Оксер цели 40 години, се отнесе повече от гневно към действията им. „Те не са просто глупави, те са к***лета“, каза френският специалист. „Това е тотален позор, те потъпкаха всички ценности – ценности като сплотеност и патриотизъм.“

В същото време треньрърт Рен Пиер Дреоси разкри, че ще има специална среща с Мавинга и М'Вила, на която ще иска обяснение за поведението им. „Подобно нещо не може да бъде толерирано. Не бива да оставяме нещата така. Ще поискаме честно обяснение, защото това е липса на уважение към футбола, към страната, а също и към Рен“, заяви Дреоси.