Испания, Русия, Германия, Норвегия, Англия и Италия се присъединиха към Холандия и домакина Израел за Европейското първенство за младежи до 21 години догодина.

Най-убедителни бяха настоящите шампиони от Испания, постигнали тази вечер втора победа над Дания, като гости, с 3:1, и така с общото 8:1 спечелиха плейофа. Два гола реализира нападателят на Хетафе Алваро Васкес, а Икер Муниаин откри резултата в полза на испанците. За Дания се разписа Андерс Кристиансен.

Англия победи за втори път Сърбия, този път в Крушевац, отново с 1:0, и с общото 2:0 се класираха за Евро 2013. Конър Уикъм в добавеното време на редовните 90 минути отбеляза единствения гол за младежите на Англия.

Най-интересно бе в Норвегия, където домакините нанизаха пет гола на звездната селекция на Франция, и след 5:3, скандинавците се класираха за Европейско първенство с общото 5:4.

За по-малко от 15 минути през първото полувреме, между 13-та и 27-та, норвежците дръпнаха с 3:0, с головете на Синх, Нордвейт и Роне. Гилавоги върна едно попадение в 29-та минута, и двата състава се оттеглиха при 3:1 на почивката.

Андерс Конрадсен и Джо Инге Бергет в 57-та и 66-та буквално заковаха Франция към стената, и Норвегия поведе със съкрушителното 5:1. Александър Лаказет и Антоан Гризман върнаха цялата интрига в 84-та и 87-та минута, и дадоха последни няколко минути на надежда за французите. Младите „петли“ се нуждаеха от едно-единствено попадение, за да намерят място на Евро 2013 с повече голове на чужд терен, но не го намериха, и Норвегия удържа докрай, за да се класира за втори път в историята си за финалите на младежкото Европейско първенство.

Резултатите от днес:

Дания – Испания 1:3 (Испания се класира с общ резултат 8:1)

Русия – Чехия 2:2 (Русия се класира с общ резултат 4:2)

Швейцария – Германия 1:3 (Германия се класира с общ резултат 4:2)

Норвегия – Франция 5:3 (Норвегия се класира с общ резултат 5:4)

Сърбия – Англия 0:1 (Англия се класира с общ резултат 2:0)

Швеция – Италия 2:3 (Италия се класира с общ резултат 4:2)

От понеделник:

Холандия – Словакия 2:0 (Холандия се класира с общ резултат 4:0)