Генералният мениджър на френския клуб Рен Пиер Дреоси заяви, че ръководството ще предприеме дисциплинарни мерки срещу двама свои състезатели, които са и младежки национали на Франция.

Става въпрос за Ян М'Вила и Крис Мавинга, които са напуснали лагера на младежкия национален отбор точно преди реванша с Норвегия и са се забавлявали в нощен клуб.

Както е известно, французите пропускат финалите в Израел догодина, след като отстъпиха във втората среща с 3:5 и победата с 1:0 у дома остана безпредметна.

М'Вила и Мавинга не са били сами в дискотеката, като компания са им правили Антоан Грийсман, Мбайе Нианг и Уисам бен Ядер, които напуснали лагера в нощта преди заминаването за скандинавската страна.

"Това не може да бъде толерирано. Ние трябва да прекратим такива практики, каза Дреоси. Ако трябва да бъда честен, това е тотално неуважение към футбола и към фланелката на клуб като Рен. За другите трима не мога да отговарям, надявам се обаче Френската федерация по футбол да не остави тези неща без последствие. Дали и нашите играчи ще бъдат наказани от централата, нас не ни интересува. Но за имиджа на Рен отговарям аз", завърши директорът на бретанския клуб.

Все още няма яснота каква точно ще бъде санкцията, информира още БТА.

Обсъжданите варианти обаче са три- отстраняване от отбора за неопределено време, спиране на заплатите за определен период или пък поставяне в трансферната листа.