Страхотната серия на Нант от мачове без поражение намери своя край в Дижон. Там водените от Клаудио Раниери "канарчета" загубиха с 0:1 и поредицата им от осем двубоя без поражение в Лига 1 приключи. 

Националът на Кабо Верде Жулио Таварес беше героят за тима от Града на горчицата. Той отбеляза единственото попадение в средата на първата част, а избраниците на Раниери така и не успяха да отвърнат. 

До попадението на Таварес се стигна след страхотно центриране на Фредерик Самаритано от левия фланг на атаката, нападателят засече с глава, след като беше изпуснат от защитата и топката мина през краката на вратаря на Нант. Това се оказа и единственият точен удар в целия мач. 

До края на мача "канарчетата" опитаха да наваксат изоставането си, но се блъскаха в стена и не успяха да сторят нищо. Така Дижон измъкна трите точки от високо летящия си съперник и спря полета му. 

След този развой Нант остава на третата позиция с 20 точки, но може да бъде изместен от нея след останалите мачове от кръга. Дижон пък се измъкна от опасната зона и вече е с 12 точки в актива си. 

Всички резултати от съботните мачове във Франция: 

Бордо - Монако 0:2

Каен - Троа 1:0

Дижон - Нант 1:0

Гингам - Амиен 1:1

Монпелие - Рен 0:1

Страсбург - Анже 2:2