Нант продължи да се катери в класирането на Лига 1 с победа навън над Страсбург. "Канарчетата" надделяха с 2:1 след пълен обрат и така записаха втори пореден успех в първенството на Франция. 

Този мач се реши в първите 25 минути, в които паднаха и трите попадения. Впоследствие Клаудио Раниери затвори подобаващо отбора си и това позволи да бъдат взети изключително важните три точки. 

Иначе Страсбург започна по перфектен начин мача и поведе още в 10-та минута. Тогава Жонас Мартин центрира перфектно от фланга и качи топката на главата на Нуно да Коста и той от вратарското поле разстреля вратаря за 1:0. 

Но отговорът на Нант беше светкавичен. Още в 13-та минута Никола Палоа изстреля един снаряд от дистанция, който попадна на крака на Адриен Томасон и той от около 9-10 метра прониза мрежата за 1:1. 

Малко след това обратът беше пълен. В 24-та минута Лео Дюбоа изстреля мощна тупалка от над 30 метра и заби топката в сглобката, за да направи 2:1 в полза на Нант. Този резултат се запази до края и Раниери и компания ликуваха с трите точки. 

След този развой Нант събра 13 точки, само на шест зад лидера ПСЖ и това му отрежда петата позиция. Страсбург пък остава в зоната на изпадащите и е само с четири точки на предпоследната позиция.