Пари Сен Жермен преодоля тежко препятствие по пътя към шампионската титла във Франция. Парижани се измъкнаха с огромен късмет в гостуването на Дижон, което взеха с 2:1 в последните секунди. 

Големият герой за мултимилионната селекция на милиардерския отбор беше... десният бек Тома Мюние. Той наниза и двете попадения, второто от които в 92-та минута. Бенжамен Жано пък можеше да донесе скъпоценна точка за тима от града на прочутата френска горчица, но голът му не се оказа достатъчен. 

От самото начало двата тима се захапаха здраво, като домакините въобще не преклониха глави пред именития си съперник. Те се вкопчиха в яростна съпротива и не позволиха толкова много опасности пред вратата си. 

Най-чистата възможност за ПСЖ беше едва в последната минута на първата част, когато Дани Алвес от пряк свободен удар щеше да счупи напречната греда. Но гол така и не падна, а почивката дойде при нулево равенство. 

Килиан Мбапе на два пъти, Маркиньос и Неймар така и не успяха да се разпишат до 70-та минута, а това стори най-после десният бек Тома Мюние. В 71-та минута Неймар стреля, вратарят изби, а при добавката белгиецът беше точен за 1:0. 

Това попадение уж трябваше да се окаже достатъчно за трите точки за парижани, но Дижон не се отказа. И в 87-та минута изравни чрез Бенжамен Жано, който отбеляза невероятно попадение.

Във въпросната ситуация Преснел Кимпембе изчисти една топка с гръб към вратата, която попадна на крака на играча на домакините и той от воле от над 25 метра стреля с перфектен прехвърлящ удар, не оставил никакви шансове на вратаря Алфонс Ареола - 1:1. 

Милионерите от Париж се хвърлиха в търсене на победното попадение и имаха късмет да го отбележат в 92-та минута. Тогава Килиан Мбапе проби и намери във вратарското поле Тома Мюние, който стреля през краката на вратаря и топката мина със сантиметри голлинията - 2:1 за ПСЖ и радост от спечелените три точки. 

С тях парижани вече се откъснаха на шест пред преследвача Монако - те имат 25, а "монегаските" са с 19 след грешката срещу Лион. Дижон пък е точно над чертата на изпадащите с 6 точки.