Олимпик Марсилия реши да се намеси в битката между Наполи и Тотнъм за подписа на бразилския национал Леандро Дамиао.

„Шпорите“ на няколко пъти удариха на камък в опитите си да привлекат нападателя на Интернасионал, който бе желан още от Хари Реднап. Преди дни пък италинските медии гръмнаха с новината, че неаполитанци вече са уредили почти всичко по сделката, но намесата на френския тим по-скоро дава сигнал, че сагата далеч не е приключила.

В момента директорът на „финикийците“ Жан-Филип Дюран се намира в Бразилия, като се предполага, че целта на визитата му е именно трансферът на Дамиао.

Интернасионал е поставил цена от 16 милиона паунда на тарана, която може да не е съвсем по джоба на Марсилия. Надеждата на Олимпик обаче подхранвана главно от факта, че президентът на бразилците остро разкритикува подходът на Наполи към сделката. „Ако даден клуб иска играч, то трябва да говори първо с президента на неговия отбор, а не само с агента на футболиста – това не е коректно поведение. Наскоро говорихме с Тотнъм, много е вероятно Леандро да заиграе в Англия. От друга страна можем директно да изключим Наполи“, каза Джовани Луиджи.

Въпреки думите му обаче тъкмо нежеланието на Тотнъм да плати исканите пари на няколко пъти попречи на сделката за Дамиао да стане факт.