Противно на последното изявление на Андре Вилаш-Боаш, Тотнъм ще направи още един опит – общо трети – да привлече нападателя на Интернасионал Леандро Дамиао. Този път обаче „шпорите“ няма да се радват на спокойствие при преговорите с бразилския клуб, а ще трябва да премерят сили с германския шампион Борусия Дортмунд.

23-годишният таран е гласен за заместник на сигурния напускащ Роберт Левандовски, който отказа да поднови договора си с „жълто-черните“. Възможните дестинации пред поляка са няколко, като най-често се споменават имената на Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид, но която и да избере, ще отвори сериозна дупка в състава на Юрген Клоп.

От своя страна Тотнъм цял сезон жонглира с двама нападатели в лицето на Джърмейн Дефоу и Емануел Адебайор, като неведнъж мениджърът Вилаш-Боаш подчерта, че се нуждае от трети човек в атака. Целта пред лондончани е влизане в Шампионската лига през следващата кампания, а третото им място в момента обещава директно участие в груповата фаза.

Според италианските медии и Наполи ще направи опит да привлече Дамиао, но това ще се случи единствено ако се раздели със своята голяма звезда Единсон Кавани.