Наполи е много близо да завърши трансфера на Леандро Дамиао от Интернасионал, гръмнаха медиите в Англия, Италия и Бразилия. Според всички тях италианците вече са се договорил с желания от Тотнъм футболист, а трансферната му цена ще бъде около 16 милиона паунда.

„Шпорите“ се бореха за подписа на 23-годишният бразилски национал в продължение на месеци, но така и не успяха да се разберат с клуба му относно исканата сума.

Очевидно за неаполитанците финансовите искания на Интернасионал не са се оказали проблем, а агентът на нападателя разкри, че клиентът му е отхърлил много сериозна оферта от Русия, за да играе в едно от топ първенствата на Стария континент.

„Наполи е страхотен отбор и има много голям шанс Леандро да се премести в Европа от другия сезон“, коментира Винисиус Пратес. „Той е голмайстор на Интернасионал в последните три години и когато точната оферта пристигне, Леандро ще си тръгне.“

„През последните месеци директорите получиха много важна оферта от руски инвеститори, но нашата цел е да отидем в голямо европейско първенство. За момента няма нищо официално около Наполи. Има други отбори, които проявиха по-сериозен интерес, но няма какво да съобщя към момента“, завърши Пратес.