Отборът на Гингам запази всички шансове да се пребори за една от френските квоти в Лига Европа следващия сезон. Бретанците надделяха с 1:0 у дома над борещия се за оцеляване Нанси и продължават да мечтаят. 

Слоан Приват беше героят за домакините, отбелязвайки единственото попадение в двубоя след почивката. А задачата им беше улеснена от червения картон на Моду Диан в средата на първата част.

Този мач предложи много битка и малко положения. Още повече това важи за първото полувреме. Най-запомнящото се в него беше касапското влизане на Диан в краката на Джими Бриан. Той щеше да го изнесе от терена при един шпагат и логично беше изгонен с директен червен картон. 

След почивката също нямаше много положения. Трябва да се отбележи, че домакините отправиха само два точни удара за целия мач, докато играчите на Нанси - едва един. Е, един от изстрелите а Гингам се превърна в гол. 

В 57-та минута Янис Салибур намери Слоан Приват зад защитата с едно перфектно подаване, а той с хубав премерен удар откри резултата. Това попадение се запази единствено и до края на мача, носейки трите точки на домакините. 

С тях те вече имат 41 в класирането и са на осмото място, като са едва на пет точки от място в зона Европа. Нанси остава с 28 точки и в зоната на изпадащите, но поне е на мястото за баражите.