Лидерът в Лига 1 Монако стигна до ценна победа срещу Гингам. „Монегаските“ спечелиха с 2:1 срещу един от най-негостоприемните домакини във френския елит, макар и да преминаха през някои напрегнати моменти в последните 20 минути на срещата.

Тимът от Княжеството започна по-уверено двубоя, но Гингам първи отбеляза гол 21-та минута, който обаче бе отменен заради засада на Мустафа Диало.

Само 3 по-късно „монегаските“ откриха резултата. Тогава капитанът на домакините Джими Бриан отклони центриране в наказателното поле и изненада своите съотборници, а Камил Глик се оказа най-съобразителен и отблизо не остави шансове на вратаря Йонсон.

В 37-та минута гостите бяха близо до второ попадение, но страхотно изпълнение със задна ножица на Фалкао бе спряно от Кристоф Кербра пред голлинията.

Второто полувреме премина основно в битка в средата, като в определен момент домакините обсадиха вратата на своя съперник, но Коко и Диало пропуснаха добри шансове да отбележат.

Появилият се като резерва Мбапе се оказа разковничето за успеха на Монако. След впечатляващото си представяне срещу Манчестър Сити в Шампионската лига, 18-годишният нападател използва скоростта си, за да се измъкне от защитата на „червено-черните“. Вратарят Йонсон се опита да го спре, но извърши нарушение и съдията Амори Делру отсъди дузпа.

Зад топката застана Фабиньо, който хладнокръвно изпрати топката покрай шведския страж в стил „Паненка“ – 2:0 за тима от Княжеството в 86-та минута и 13 реализирани дузпи от 13 опита за бразилеца след пристигането му във Франция.

Последва сериозен натиск на домакините в последните минути, който доведе и до попадение на Етиен Дидо в 90-та минута, но играчите на Антоан Комбуаре така и не успяха да стигнат до точката.

По този начин Монако отново има 3 точки преднина на върха пред Ница, а след доброто начало на сезона Гингам е близо до това да се сбогува с топ 10.