Гингам прекъсна серията си от три поредни поражения в Лига 1 и в 25-ия кръг на френското първенство победи с 2:1 гостуващия Олимпик Лион.

Двубоят не можеше да започне по по-добър начин за гостите. В 10-ата минута Жереми Морел получи пространство отляво и напредна добре, след което с малко късмет намери Александър Лаказет на около 16-17 метра от врата и нападателят изпрати невероятен фалцов удар, който не остави шансове на вратаря Карл-Йохан Йонсон – 1:0.

Негативната развръзка не обезвери домакините, които съумяха да направят обрат само в рамките на 4 минути. Първо в 30-ата минута Никола Бенезет получи топката отляво с пространство пред себе си и пусна идеално центриране по тревата за Салибур. Нападателят много находчиво пропусна топката и така остави Мустафа Диало сам срещу вратаря, а халфът не сбърка – 1:1.

В 34-ата Гингам вече беше напред в резултата, когато Салибур демонстрира бързина и техника отдясно, за да нахлуе в пеналта. От трудна позиция той центрира към границата на вратарското поле, където всички сякаш забравиха за Бенезе и дребничкият плеймейкър с глава наказа Олимпик – 2:1.

След почивката Лион натисна сериозно в търсене на изравняването. В 54-ата минута гостите направиха серия от непростими пропуски от вратарското поле, откъдето Лаказет и Гоналон последователно не успяха да нанесат сполучливи изстрели.

В 68-ата минута Гингам имаше късмет да се отърве отново. Този път скоростта на Мемфис Депай създаде проблеми на защитниците, а холандецът шутира само на сантиметри покрай целта.

Седем минути преди края гостите поискаха и дузпа за фаул срещу Лаказет, но реферът не уважи претенциите им.

С победата Гингам вече се изкачи до 8-ата позиция заради своите 34 точки. Лион остава четвърти с 40, като изостава на цели 12 от третия Ница.