Френският национален отбор по футбол разочарова доста от феновете си, след като в контролен мач срещу Албания у дома стигна само до 1:1. Домакините на Евро 2016, които участват в група I като участник със специален статут (резултатите срещу останалите отбори не влияят върху класирането), трябваше да се борят за ремито, след като гостите откриха още преди почивката.

Наставникът на „петлите“ Дидие Дешан заложи на леко експериментален състав с играчи като Кристо Желе, Александър Лаказет и Мапу Янга-Мбива. Логично от това пострада синхронът в играта на французите.

Още в 3-ата миунта Сокол Цикалеши можеше да открие за Албания, след като посрещна хубаво центрира с глава. Изстрелът му обаче профуча опасно над гредата на Уго Лорис.

Албанците продължиха да стоят добре на терена и в 17-ата пак можеха да отбележат. Мергим Маврай се възползва от поредното центриране и от няколко метра опита да порази вратат, ала изпрати кълбото покрай десния стълб.

Пет минути преди почивката французите си платиха за разсеяната игра в отбрана при един корнер. Албания разигра късо и Елсеид Хисай успя да се извърти и да центрира към лявата греда. Там от втора позиция изскочи Маврай и с глава стреля в близкия горен ъгъл за 0:1.

Възпитаниците на Дешан дълго време се опитваха да пречупят опонента си след почивката и това им се удаде в 73-ата минута. Заслугата беше изцяло на Антоан Гризман, който получи пас отдясно от Жале и се втурна към наказателното поле. Нападателят на Атлетико Мадрид премина покрай няколко съперници, за да прониже долния ляв ъгъл с кинжален удар от около 15-ина метра.

Три минути по-късно Карим Бензема можеше да направи пълен обрат, ала изстрелът му от далечна дистанция почти облиза напречната греда и излезе в аут.