Наставникът на Пари Сен Жермен Лоран Блан не спести острите си думи по адрес на играча на тима Серж Орие. Котдивоарецът на свой ред го обиди през уикенда, като замеси и името на Златан Ибрахимович, като заради това беше изваден от отбора. 

Заради думите си защитникът може да бъде уволнен от парижкия гранд, но това предстои като развитие. Засега е изваден от състава за мача с Челси в Шампионската лига във вторник. 

"Няма как да ползвам медиите, за да разреша проблема си със Серж Орие. Но заради вас ще кажа, че постъпи по много жалък начин, сами си правете изводите що за човек е. Това ли е начинът, по който ми се отплаща за доверието?"

"Той наказа сам себе си, но наказа и клуба. Сега ще си носи последствията. Как ще реагирам аз ли? Много лошо! Да, в нашата страна сме позволили на всеки човек да има свое мнение. Но за този човек съм си заложил репутацията преди две години, за да го взема. И сега така ли ми се отплаща?"

"Факт е, че отборът ми е малко разстроен сега, но все пак ще се подготвим подобаващо за мача с Челси. Но в днешните поколения има много хора, които трябва да се извиняват. Обаче трябва да помислиш много, за да не се стига въобще до такива ситуации."

"Повече няма да говоря по тази тема, защото не искам да разсейвам тима си преди важния мач. Само ще ви кажа, че този футболист се самонаказа, при това жестоко. Да се подготвя, както иска за мача утре, но няма да е в състава. По-добре е обаче да не си стои вкъщи", сподели Блан на пресконференцията за казуса с Орие.