Най-скъпият защитник в историята на футбола Давид Луис предизвика сериозен раздор в отбора с поведението по време на успеха с 2:1 над Олимпик Марсилия в голямото дерби през уикенда.

В неделя парижани гостуваха на големия си съперник и спечелиха труден успех, който направи преднината им на върха в Лига 1 още по отчайваща за преследвачите. Въпреки тове не всичко премина по мед и масло за ПСЖ.

Четвърт час преди края на срещата дойде и случката с Давид Луис, която предизвика искри в съблекалнята. Тогава бившият играч на Челси получи неприятен удар и напусна терена, за да му се окаже медицинска помощ. Лекарите на клуба уведомиха треньора Лоран Блан, че ще е по-добре да смени футболиста като препазна мярка. Френският наставник действително нареди на Маркиньос да се подготви да влезе в игра, ала в същия миг Луис на своя глава реши, че ще довърши мача.

Защитникът не се подчини на треньорското нареждане и получи разрешение от съдията да влезе в игра. Въпреки че промяната дори бе обявена от диктора на „Стад Велодром“, Давид Луис довърши срещата, а Маркиньос все пак влезе в 82-ата минута, като замени опорния халф Блейс Матуиди.

Давид Луис направи и противоречиви изказвания след атентатите в Париж

Случката обаче е била приета много зле от повечето играчи на ПСЖ, като според очевидци Маркиньос първи се е качил на клубния автобус. Талантливият бразилец на всичкото отгоре вече е твърдо е решил да напусне отбора, тъй като откакто е дошъл не получи обещания му шанс.

Треньорът Лоран Блан също е останал крайно разочарован от постъпката на Давид Луис, а мнозина от останалите играчи чувстват, че бразилецът прави каквото си реши. Все още не е ясно дали наставникът ще предприеме дисциплинарна санкция заради неподчинението.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS