Президентът на ФИФА Сеп Блатер за пореден път удиви обществеността, след като стана ясно, че в новосъздадения екип от съветници към Хенри Кисинджър и Йохан Кройф ще се присъедини известния оперен певец Пласидо Доминго.

За намерението си да покани в този съвет бившия държавен секретар на САЩ Кисинджър и холандската легенда Кройф, Сеп Блатер обяви още миналата седмица, но попадането в него на Доминго е напълно неочаквано.

„Тези джентълмени (Кисинджър и Кройф) не са експерти, те са един вид съветници. Те ще сформират нещо като „съвет от мъдреци”, което вероятно няма да се понрави на моя Изпълком, тъй като в него сами се смятат за мъдреци”, каза Йозеф Блатер.

„Поканих и испанския тенор Пласидо Доминго. Той е щастлив и горд да бъде част от този екип. Същото се отнася и до Кисинджър. Хората казват, че е вече стар (88 години), но той си е мъдър човек”, обяви Блатер пред CNN.

Новият комитет ще трябва да помага на поразени от вътрешни разпри или корупционни скандали организации, каквито в момента има доста, като най-големият такъв напоследък бе сензационния избор на Катар за домакин на Мондиал 2022 за сметка на Англия.