Възможно е ФИФА да преосмисли изцяло забраната си за провеждане на футболни срещи на голяма надморска височина. Световната футболна централа наскоро промени ограничението, което иска да въведе, от 2500 на 3000 метра. Все пак, след като се срещна с президента на Боливия Ево Моралес, Сеп Блатер обяви, че е възможно решението отново да бъде преразгледано.

Първоначално ФИФА обяви, че ще забрани провеждането на квалификационни срещи за Световни първенства да се провеждат на надморска височина над 2500. Така Колумбия и Еквадор нямаше да могат да играят на най-големите си стадиони, които се намират в столиците Богота и Кито. След натиск от Южноамериканската футболна федерация, ФИФА вдигна ограничението на 3000 метра, което обаче не задоволява Боливия и Перу, чиито столици Ла Пас и Куско остават над границата.  

През следващата седмица президентът на ФИФА ще свика специална комисия, която да вземе окончателно решение по казуса.

Любопитно е, че футболните асоциации на Аржентина и Бразилия подкрепят протеста на ощетените федерации, въпреки че неведнъж в миналото са оплаквали от условията на игра на голяма надморска височина.