Анортозис загуби дербито на четвъртия кръг в кипърското първенство, с 0:1 от Омония Никозия, и останаха на пето място във временното класиране. Това бе първо поражение за тима от месец април насам, но предизвика сериозно недоволство във феновете на „Антонис Пападополус“. Привържениците на Анортозис изпратиха с бурни освирквания отбора на Станимир Стоилов, и дори чакаха дълго след двубоя пред съблекалните, за да споделя недоволството си.

Станислав Ангелов игра цял мач за тима от Ларнака, и получи жълт картон, докато Маркиньос не се появи на терена.

Срещата започна много предпазливо, като и двата състава първо искаха да не допуснат попадение, и чак след това поглеждаха към противниковата врата. С изключение на гредата на Фреди в 21-та минута, почти нищо друго интересно не се случи през цялото първо полувреме. Точно когато изглеждаше, че всичко за първите 45 минути е свършило, Касеке открадна една топка в центъра на терена, намери Константинос Макридис, който протича голямо пространство, и от своя страна хитро изведе Фреди на стрелкова позиция, от която анголския ветеран нямаше проблем да се разпише.

Фреди използва и популярната маска на Дарт Вейдър, като интересен начин да изрази радостта си от попадението.

Станимир Стоилов направи офанзивни промени в началото на второто полувреме, но дори Михалис Константину нямаше късмет да превземе вратата на Омония. Гостите от своя страна се прибраха в защита, и използваха всеки шанс да организират опасни контраатаки. След 60-та минута Анортозис вече бе пълен господар на терена, но атаките завършваха без острота.

Последните пет минути Анортозис игра и с човек по-малко, тъй като вече нямаше смени, а Неманя Вучичевич извади рамото си, и не успя да продължи срекана до края.

„Това, че не можем да завършваме атаките, е психологически проблем, иначе нападателите ми са достатъчно класни,“ заяви след мача Стоилов.

Освиркванията от трибуните той определи като нещо съвсем нормално, след такова поражение. „Бях сигурен, че който отбележи първи гол, ще победи в мача. Нормално е феновете да изразяват недоволството си,“ добави Стоилов.