Фенове на Славия Прага нахлуха на терена и прекъснаха полуфиналния мач за Купата на Чехия заради протест срещу ръководството на клуба. Привържениците на най-стария чешки отбор настояват за изясняване на собствеността на клуба и погасяване на дълговете, заради които клубът може да не получи лиценз за следващия сезон.

Около 1500 запалянковци нахлуха на терена преди началото на мача срещу Оломоуц и поискаха обяснения от управата на клуба как ще бъдат погасени дълговете. Феновете позволиха срещата да започне след разговор с футболистите, но малко след почивката отново навлязоха на терена и принудиха съдията да прекрати мача при резултат 1:1.

Местната агенция СТК информира, че феновете са чупили новия стадион на Славия в Прага и са опитали да атакуват клубния директор Мирослав Платил. „Разбираме феновете, но играчите са разочаровани от техните действия. Борихме се за участие в Европа, макар че футболистите не са получавали заплати от 4 месеца, а сега вероятно ще загубим служебно с 0:3", коментира говорителят на Славия Ондрей Зламал.