Голяма вечер за футбола в Европа. Мястото на събитието е стадион „Сан Сиро”, главната роля беше за Пато. Не, за завърналия се Роналдо. Не, за триото от Бразилия - Пато, Кака и Рони.

Чакан дълго от феновете в Европа Пато се появи. Направи го, както трябва. С гол, майсторлък и мерак. Новата звезда обещава да вдига трибуните по подобие на великите си сънародници. Пато е глътката свеж въздух. Нова емоция не само за Милан и Италия, а и за футбола като цяло.

Бърз, техничен, агресивен или просто бразилец от истинска класа. Пато стоеше в бокса дълго, защото нямаше право да играе за Милан. Неговата поява предизвика фурор. Просто, кеф е да го гледаш.

Хубавото на футбола е, че винаги идва някой от Бразилия, който да служи за вдъхновение. Зараза, която плъзва по децата. Скоро детските екипи с изписано на гърба Пато ще са хит. В Италия...не, навсякъде.

„Росонерите” могат да дишат спокойно. Кака намери сродна душа в Милан. Двамата с Пато гарантират атракция. Браво на тях, но новината е друга...

Луис Назарио де Лима или просто Роналдо. Феноменалното му завръщане заслужава бурни аплодисменти. За пореден път отписаният Роналдо показа, че всичко е въпрос на талант. Роналдо е феномелно явление. Той е голмайстор, изваден от учебниците по футбол.

Той наистина е дебел. Покрива скромен периметър от терена. Тичането не му е страст. Не е за 90 минути, поне не и в този период. И какво от това?

Да ме прощават треньорите, които юркат родните футболисти в „най-важния период от подготовката”, но всичко е въпрос на класа.

Роналдо едва ли ще е сред шампионите в тичането. Той просто е Феномена. Доказана марка. Знаят го в Барселона, Милан, Интер и Реал Мадрид.

Роден е през 1976 година, на 18 септември. Беше забравен, контузен, че и болен. По време на Световното в ЮАР ще е на 33. Би било феноменално отново да е сред героите на Мондиала.

Някои смятат Роналдо за медиен продукт. Глупост голяма! Той е Феномена. На терена или в дискотеката Роналдо просто се откроява...