Сеск Фабрегас заяви, че иска да прекара остатъка от кариерата си в Арсенал, като изрази вярата си, че „артилеристите” имат всички шансове да спечелят Премиършип и Шампионската лига тази година.

Играчът сподели още, че не е започнал да преговаря с ръководството на „топчиите” относно продължаване на настоящия си контракт, който изтича през 2014 година. Сеск призна, че единственото нещо, което може да го накара да напусне „Емирейтс” е, ако оттам сами пожелаят това да се случи.

„Много съм щастлив, всичко за мен тук се развива отлично, имам много приятели в клуба. Харесва ми животът тук, както и отношението на феновете. Ако в Англия не ме искат, разбира се, бих искал да се върна в Испания. Ако в клуба обаче желаят да остана и наставникът счита, че имам с какво да помагам на тима, тогава ще остана тук”, заяви Сеск.

Венгер има невероятно око за млади таланти, с които по-късно би искал да работи, това качество е наистина специално. Винаги ще съм му благодарен за това, което е направил за мен и това, което прави за клуба. Чувствам се голям късметлия, че играя под негово ръководство”, добави младият талант.