„Ако си футболист на Манчестър Юнайтед, Ливърпул е отборът, който може да ти причини най-много болка.” Това заяви левият бек на „червените дяволи” Патрис Евра след поражението от Ливърпул с 0:2.

Според френския национал тимът му не е показал необходимия дух, за да спечели супердербито в Англия. Това бе първа загуба за отбора на Димитър Бербатов в последните 12 мача във всички състезания.

Мърсисайдци се наложиха след попадения на Фернандо Торес и Давид Нгог и по този начин върнаха голяма част от надеждите си за титла този сезон. Победата пък бе първа за Ливърпул в последните пет двубоя.

„Винаги съм бил щастлив да играя в Ливърпул. Никога не съм се страхувал. Вчера обаче не показахме духа на Манчестър Юнайтед. Съветите на мениджъра ни бяха да покажем нашия футбол, но не успяхме и не мога да кажа защо се получи така”, коментира Евра.

„Ливърпул бяха много агресивни. Ние не играхме и именно затова загубата е толкова разочароваща. Нормално създаваме най-малко пет или шест чисти възможности за гол, а снощи имахме само една – гредата на Валенсия. Това не е никак достатъчно, ако искаш да победиш Ливърпул”, каза още французинът.

„Ако си футболист на Манчестър Юнайтед, Ливърпул е отборът, който може да ти причини най-много болка. След мача в съблекалнята беше много тихо. Ще ни трябват няколко дена, за да се възстановим от това разочарование за нас, феновете и целия щаб”, сподели още бранителят пред клубната телевизия.