Капитанът на Полша Роберт Левандовски бе много доволен след победата с 5:1 над Естония в плейоф за място на Евро 2024 в Германия. В решителната среща за класиране поляците ще гостуват на 26 март на Уелс, който се справи с Финландия – 4:1. Един от головете за Полша бе дело на Якуб Пьотровски, който е капитан на Лудогорец.

„Играхме много добре и направихме важна крачка напред. Реализирахме плана си напълно. Разбира се, червеният картон за играча на Естония също повлия на ситуацията на терена. Бяхме търпеливи и през второто полувреме се възползвахме от шансовете си.

Контролирахме напълно мача, но дори и да нямаше трудни моменти, винаги трябва да си концентриран. Понякога една ситуация може да се превърне в хаос и да ви създаде проблеми. Наистина изпитвам удовлетворение след този мач“, заяви Роберт Левандовски.

„Вярно е, че не вкарах, но това наистина няма значение. Крайният резултат е много добър за Полша и това е най-важният аспект. Може би ще отбележа в следващия ни мач. Опитах се да помогна на отбора си – не само с удари, но и с движения. Когато се движех, противниковите играчи последва ме и моите съотборници имаха повече място благодарение на това.

Трябва да се направи последна стъпка и аз вярвам, че можем да я направим. Спомням си, че спечелихме с 1:0 в Кардиф в Лигата на нациите през септември 2022 година, но разбира се знам, че ще бъде много труден мач. Натискът ще бъде голям, но не само върху нас. Уелс е у дома и ще бъде под голямо напрежение“, завърши Левандовски./БТА